Wiener Weinwandertag : Prošećite bečkim vinogradima

Autor: Adela HardI Adžić CRO VIENNA

Ovoga vikenda, 28. i 29. rujna, održava se bečka atrakcija, šetnja bečkim vinogradima, poznatija kao „ Wiener Weinwandertag“. U ponudi su tri glavne rute u dužini od oko 25 kilometara: vinska ruta od Neustifta-a do Nussdorfa u 19. bečkom kotaru, vinska ruta od Strebersdorf-a do Stammersdorfa-a te vinska ruta od Ottakring- a do Neuwaldegg i to u vremenu od 10-18 sati. Putovi su prilagođeni i za sve uzraste. Za obitelji s malom djecom, koji u šetnju kreću s dječjim kolicima, u ponudi su specijalne rute prilagođene kolicima.

Brojni ljubitelji šetnje i dobrog vina imat će priliku posjetiti brojne vinograde i degustirati autohtone austrijske sorte te uživati u rano jesenskom ugođaju u prirodi, nedaleko od samog središta glavnog grada. Naime, Beč se može pohvaliti sa 700 hektara vinograda unutar gradske teritorije i oko 200 proizvođača vina po čemu je jedinstven u cijelom svijetu.

Svake godine manifestacija je popraćena bogatim turističkim, eno-gastronomskim, glazbenim i zabavnim sadržajem. Za sve je šetače u ponudi i aplikacija za Apple i Android pod nazivom „Weinwander Wien“ sa svim detaljima i pješačkim rutama. U ponudi je i Vienna Heurigen Express, vlak koji vozi posjetitelje od jednog vinskog vrta do drugog. Kao i svake godine, očekuje se veliki broj posjetitelja, stoga gradske vlasti mole da se na vinske rute dolazi javnim prijevozom ili pješice kako se ne bi stvarale gužve.

You may also like...

Translate »