Što mislite koji je hrvatski grad proglašen najfotogeničnijom destinacijom za Instagram u Europi?

Screenshot: YouTube / Big7

POPULARNA stranica za putovanja Big7 objavila je izbor za najfotogeničniji europski grad na Instagramu, a među 50 nominiranih pobjedu je odnio jedan hrvatski – Dubrovnik.

Pri biranju pobjedničke destinacije korišteni su različiti izvori – podaci prikupljeni s Instagrama, mišljenja sudaca i čitatelja, kao i stručnjaka za putovanja. Također, izbor se temeljio na nekoliko kriterija, među kojima su broj mjesta na kojima je moguće snimiti dobru fotku, fotogeničnost lokalne hrane i pića, broj mjesta koje je čovjek stvorio, a mogu se iskoristiti za dobru fotku te prirodne lokacije.

“Kako je George Bernard Shaw jednom rekao, oni koji traže raj na Zemlji, trebali bi doći u Dubrovnik. Zbog zavojitih ulica, kafića uz plažu i baštine pod zaštitom UNESCO-a, nije ni čudo što je Dubrovnik tako popularno mjesto. Pogled na crvene krovove koji prekrivaju grad uz more u pozadini oduzima dah”, opisali su Dubrovnik na spomenutoj stranici za putovanja.

Odmah ispod našeg grada, na drugo mjesto plasirao se cijeli Island, a slijede ga Škotsko visočje, Budimpešta i engleski Cotswolds. Susjedna Slovenija zauzela je 13. mjesto.

Začuđujuće, neke od najpopularnijih europskih destinacija nisu se uspjele približiti vrhu ljestvice. Tako je Barcelona odnijela 17. mjesto, Pariz 19., Lisabon 27., Venecija 31., a Berlin tek 39. mjesto. Na 50. mjestu našla se španjolska Valencia.

Top 10 najfotogeničnijih destinacija za Instagram u Europi:

1. Dubrovnik, Hrvatska

2. Island

3. Škotsko visočje, Škotska

4. Budimpešta, Mađarska

5. Cotswolds, Engleska

6. Kerry, Irska

7. Malta

8. Azurna obala, Francuska

9. Kijev, Ukrajina

10. Beč, Austrija

Pruzeto: Index.hr

You may also like...

Translate »