Idemo na Beezlet – Pčelinjak i kušaonica meda obitelji Mihaljević podno Okića

U Konščici kod Samobora podno starog grada Okića nalazi se prelijepi pčelinjak i kušaonica meda obitelji Mihaljević.

🐝

Na Beezletu ćete saznati mnoge zanimljivosti iz života pčela. Jeste li ste znali da pčele nikada ne spavaju ili da matica dnevno izleže i do 2000 jaja što je ekvivalent od 5 njenih težina ili da se jedino matica cijeli život hrani s matičnom mliječi ?
Predstavit ćemo vam apisarij (staklenu košnicu) te ćete naučit kako pčele prave med i matičnu mliječ, čemu im služi pelud, a čemu propolis, zašto se pčele roje i još mnogo toga….Zašto su neki od nas vrijedni kao pčelice, a drugi lijeni kao trutovi.

Naučit ćete zašto je Albert Eintein rekao da ako nestanu pčele ljudima kao vrsti ostaje još oko četiri godine života, te što su neonikotinoidi i kako svi možemo pomoći u očuvanju pčela i našeg jedinog planeta, naše majčice Zemlje.

U kušaonici ćete degustirati 8 vrsta meda koje smo vrcali u 2019. Dođete li zimi ugrijat ćete se uz kamin i čaroliju voštanih svijeća. Možete pogledati dokumentarno-igrani film nominiran za oskara iz 2013. “More than honey” (“Više od meda”) u trajanju od 95 minuta.

Ako planirate doći od 15.4. do 15.9. uz prethodnu najavu možete vidjeti pčele na djelu. Obući ćemo vas u pčelarsko odjelo i zaviriti ćemo u košnicu, nakon toga idemo vrcati med koji smo izvadili.Sve u svemu možete biti sigurni da Beezlet  u Konščici nikada nećete zaboraviti

🐝

Miroslav Mihaljević

Nektar – obrt za pčelarstvo

Franje Lučića 3210 000 Zagreb

tel. 385 (0)1 3385 473

mob. 385 (0)91 2538 260

e-mail: miroslav@mihaljevicmed.hr

www.mihaljevicmed.hr

Mihaljević BeeFarm 1959

🐝

You may also like...

Translate »