Vueling od siječnja 2021. planira liniju Barcelona – Dubrovnik!

Španjolska niskotarifna aviokompanija planira se vratiti u zračnu luku Dubrovnik u siječnju 2021. godine.

Na kraju ljetnog reda letenja, ovaj je zračni prijevoznik obustavio promet prema svim hrvatskim zračnim lukama, a Dubrovnik je trenutno jedino planirano odredište u Hrvatskoj tijekom zimskih mjeseci.Vueling je ovog ljeta letio za Zagreb, Split i Dubrovnik, s manje tjednih letova u odnosu na prošlogodišnji ljetni red letenja.

Vueling planira ponovno uspostaviti liniju Barcelona – Dubrovnik počevši od 2021. Redovni letovi između dva grada trenutno su na rasporedu od nedjelje, 3. siječnja 2021., dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje.

Ruta bi trebala prometovati do kraja zimskog reda letenja (28. ožujka 2021.) s gore spomenuta dva leta tjedno, a za ljetni red letenja sljedeće godine, kompanija trenutno nudi dnevne letove na ovoj ruti.

Realizacija ovih letova prvenstveno će ovisiti o globalnoj situaciji s koronavirusom, što izravno utječe na samu potražnju, pa će Vueling u slučaju komercijalne neisplativosti otkazati predviđene letove.

Vueling najavljuje letove za četiri hrvatske zračne luke za sljedeću ljetnu sezonu; Zagreb, Zadar, Split i Dubrovnik, ali o ljetnom redu letenja ove zrakoplovne kompanije napisat ćemo kasnije, prerano je donositi zaključke mjesecima unaprijed, posebno u ovo doba.

Vuelina namjera da leti na liniji Barcelona – Dubrovnik u zimskom redu letenja definitivno je pozitivna vijest, ali pitanje je, još jednom, koja će biti potražnja na tim letovima.

Preuzeto: https://www.croatianaviation.com/

You may also like...

Translate »