Izvršni direktor EasyJeta: Potražnja za putovanjima u porastu, cijepljenje je ključno

BRITANSKI niskobudžetni avioprijevoznik EasyJet objavio je da su rezervacije za ljetnu sezonu više nego utrostručene u odnosu na prošlu godinu, ocrtavajući suspregnutu potražnju koja bi mogla pomoći u oporavku sektora od pandemije koronavirusa.

Pandemija je teško pogodila sektor zračnog prijevoza u 2020. godini a strože mjere blokade u Europi, zatvaranje zračnih koridora i neizvjesnost oko putovanja nakon izlaska Britanije iz EU-a pojačali su pritisak na početku 2021., objašnjava BBC.

Britanija je u međuvremenu počela cijepiti građane protiv covida 19 i izvršni direktor easyJeta Johan Lundgren smatra da će to odigrati važnu ulogu u oporavku sektora putovanja. 

Oporavak potražnje

Program cijepljenja u Velikoj Britaniji i Europi “nesumnjivo je ključ za ponovno otvaranje putovanja”, ustvrdio je Lundgren u razgovoru za BBC u ponedjeljak.

U easyJetu već primjećuju oporavak potražnje. “Drago nam je što neki potrošači planiraju ljetne praznike, EasyJetove rezervacije za ljeto porasle su 250 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine, a svibanj je trenutno najpopularniji mjesec u rezervacijama odmora”, rekao je Lundgren.

“Znamo da je potražnja zapravo suspregnuta, svjedočili smo tome kad god bi se ograničenja ublažavala i znamo da će ljudi htjeti ići na odmor čim im se ukaže prilika”, naglasio je.

To potkrepljuje uvjerenje da će se tržište putovanja oporaviti nakon pandemije, ustvrdio je šef EasyJeta, dodavši da je prijevoznik spreman pojačati red letenja na prvi znak poboljšanog povjerenja putnika.

Sastavni je dio procesa jačanja povjerenja testiranje na koronavirus prije polaska, iako ga testovi u određenoj mjeri koče, istaknuo je Lundgren.

Većina testova stoji minimalno 75 funti a na nekim mjestima i 150 funti, što značajno poskupljuje letenje, objašnjava. “Voljeli bismo da cijene (testova) padnu”, zaključuje.

Preuzeto: Index

You may also like...

Translate »