Bejrut – Pariz Bliskog istoka

Spoj Mediterana i Bliskog istoka sada je dostupan letom od 3 sata. Sasvim poseban city break očekuje vas u Libanonu – domovini abecede, ljubičaste boje, stakla i cedra.

Njegov glavni grad je metropola koja se iznenađujuće brzo oporavila od nedavne prošlosti i danas nosi epitet jednog od najživljih gradova svijeta.

Al Amin Bejrut Atlas

Libanon je jedna jedinstvena zemlja i to ne samo radi francuske kulture, već zato što je, kao država, utjecala na tradicionalne bliskoistočne kulture. Mnogi dijelovi u Libanonu, posebice je to Bejrutu, vrlo su modernizirani, a kroz svoje putovanje, naučit ćete puno toga o ovoj predivnoj zemlji ali i kulturi.

Iako su Libanonci topli i gostoljubljivi prema turistima, zgodno je naučiti nešto o njihovom bontonu ponašanja iz poštovanja prema njihovim običajima. Na taj ćete se način bolje uklopiti u društvo i samim time više i doživjeti od vaših domaćina.

Beirut Atlas agencija

Odjeća
U Bejrutu je zapadnjački način odijevanja uobičajena forma.

Bonton kod stola

Očekujte da će vam hrana biti ponuđena više puta, pa čak i ako ste na početku odbili. Jedite poznatu vam hranu s žlicom, vilicom i nožem a autentinčna libanonska hrana jede s rukama. U toj prilici koristite samo desnu ruku te grabite hranu s kruhom ili salatom.

Beirut hrana Atlas

Napojnice

Imajte na umu da je u restoranima često uključena napojnica od 15 %. Ostavljajte napojnice i dok ste za barom, a taksistima uvijek dajte napojnicu od minimalno 10%.

Vjerski bonton

Ne ulazite u džamiju ili crkvu, dok god se misa održava te obavezno tražite dopuštenje prije nego što uđete u džamiju, ako niste musliman.


Tekst i fotografije:  Atlas

Preuzeto s portala wish.hr

You may also like...

Translate »