Otvara se NP Plitvička jezera. Cijene ulaznica po vrlo popularnim cijenama…

Od danas su ponovno za posjetitelje otvoreni i nacionalni parkovi za koje se ulaznice prodaju po akcijskim cijenama. Već smo pisali da ulaz na Krku sada košta 50 kuna, a cijenu ulaznice snizili su i na Plitvicama.

Plitvička jezera na godinu posjeti gotovo dva milijuna ljudi. Ravnatelj NP Plitvička jezera, Tomislav Kovačević, najavljuje niže cijene ulaznica.

‘Nakon gotovo dvomjesečne stranke, sutra otvaramo vrata. Krećemo sa dvotjednom kampanjom ‘Proljeće na Plitvičkim jezerima’. Cijena je 50 kuna za odrasle, 30 za studente i 25 kuna za djecu od 7 do 18 godina. Mlađi od 7 godina imaju besplatan upad’, pojasnio je Kovačević za Dnevnik Nove TV.

Objasnio je i da NP ove godine neće zapošljavati sezonske radnike.

“S obzirom da imamo stalnih 700 djelatnika, ove godine zbog ovakve situacije, sezonce nažalost nećemo uzimati. Sezonu ćemo izgurati sa stalnim zaposlenicima”, rekao je.

S gotovo dva milijuna posjetitelja koliko ih godišnje posjeti, ove godine ne mogu računati.

“Ove godine ne možemo dostići dva milijuna. Prošle godine smo imali i posebnu regulaciju posjeta s online ulaznicama. Vidjet ćemo kako ćemo otvoriti granice. Kroz mjesec i pol ćemo možda moći nešto prognozirati. U sadašnjoj situaciji, mi se nadamo da će biti posjetitelja i iz zapadne Europe”, zaključio je Kovačić.

Nacionalni park Krka od danas je otvoren za posjetitelje po promotivnoj cijeni ulaznica od 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu i maloljetne.

Kako naglašavaju iz JU Nacionalni park Krka, individualni se posjetitelji mogu kretati pješke i biciklima te uživati u svim prirodnim vrijednostima i kulturno povijesnim bogatstvima parka, a ugostiteljski će objekti biti otvoreni u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Izvor: sibenik.in

You may also like...

Translate »